Ce se întâmplă cu organismul tău pe durata unei zile [VIDEO]

de: Nicoleta Apostol
22 09. 2017

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în organismul tău din momentul în care te-ai trezit, până când ajungi lat în pat seara? Avem un video care îți explică pe înțelesul tău.

Fiecare om are tabieturile lui, stilul propriu după care alege să trăiască, idei și preconcepții și multe altele. De câte ori ți-ai pus problema dacă ceea ce faci, acțiunile zilnice, alimentația dezordonată, programul haotic sau lipsa somnului au un impact pozitiv asupra oraganismului tău sau, dimpotrivă, suferă și, la rândul tău, vei suferi consecințe?

Cum ar fi dacă oamenii și-ar îngriji organele, la fel cum fac cu fizicul atunci când ies în oraș? Cum ar arăta oare atunci lumea? E o întrebare retorică, dar are sens. 

După ce ai auzit alarma și ai oprit-o, tu nu ești complet treaz, ci te afli într-o stare de inconștiență, numită hypnopompic state, aflată la granița dintre conștient și inconștient. Bineînțeles, o cană plină cu ochi cu cafea rezolvă orice problmeă, în special cele matinale.

Din momentul în care te trezești și până seara, când te bagi iar la somn, corpul nostru trece prin nenumărate transformări și reacții, influențate de acțiunile noastre, pe care, uneori, le face în mod inconștient. Imediat cum teai ridicat din pat, temperatura corpului ttău este scăzută, dar presiunea sângelui este în creștere.

Un alt lucru interesant pe care l-ai putea afla e ce se întâmplă în corpul tău când te deshidratezi. Prima etapă și cea mai evidentă, care poate fi resimțită cu ușurință de oricine, este setea. Efectele sunt destul de clare. Când simți sete, corpul începe să se folosească de apa rămasă din organism pentru a duce la îndeplinire funcțiile obișnuite, ceea ce înseamnă că rinichii trimit mai puțină apă spre vezică, deci urina devine mai întunecată la culoare.

Pentru că transpiri mult mai puțin, temperatura corporală crește. În plus, sângele începe să se coaguleze, iar rata bătăilor inimii crește pentru a putea suplimenta corpul cu oxigen. Cea de-a doua etapă este leșinul. Când ajungi în acest moment de deshidratare, sângele tău devine mai concentrat, cauzând o scăderea a ritmului de curgere a sângelui în organism. Acest lucru care conduce la scăderea presiunii sângelui și determină starea de leșin.